Starte egen bedrift

Oppstart av bedrift

En av de mest spennende delene av livet er å kunne bygge noe selv. Det krever motivasjon og selvdisiplin å starte noe, se det vokse og stadig forbedre det du har startet. Du blir aldri ferdig med å starte et selskap. Selve oppstarten kan du bli ferdig med, men det krever konstant fokus på detaljer som å holde kostnader nede samtidig som du passer på at inntektene blir bedre og bedre.

Du trenger vanligvis kapital for å starte en bedrift. Hva slags kapital varierer litt fra bedrift til bedrift. Starter du en bilforhandler krever det ganske mye kapital fordi du må vanligvis kjøpe biler for og deretter selge de. Det finnes muligheter for å ta opp forhandlerlån som betyr at en bank kjøper opp fakturaene dine fra fabrikken, som igjen gjør at du slipper å kjøpe ut bilene. Dette kommer da under noe annet en eier kapital. Men heller lån. Med andre ord er lån en annen variant for å dekke kapitalbehovet enn kontanter.

Vokse en bedrift

Når du har starten en bedrift er du godt i gang med og enten gå tom for penger eller krabbe deg igjennom de første årene. Det er ikke så lett å holde seg i livet de første årene av bedriftstilværelsen. Du trenger vanligvis å vokse når du starter en bedrift slik at du kommer deg på et nivå som gjør at du kan holde kontantstrømmen din positiv. Dette er ganske viktig, da der er kontantstrømmen og ikke nødvendigvis det regnskapsmessige resultatet som er viktig. Kontantstrømmen er et begrep som prøver å beskrive at du har penger som kommer inn hver måned og penger som går ut hver måned, hvor innkommende penger må være mer enn utgående. Dette må til for at du skal klare å dekke alle dine regninger. Klarer du ikke å betale regningene dine så er det kroken på døra ganske raskt.

Likviditetsforbedring

Når du starter og driver en butikk er det fort gjort å gå tom for penger. Når du merker at likviditeten strammer til så er det viktig at du reagerer før det er for sent. Du må rett og slett bedre likviditeten når den er stram. Den eneste måten å bedre en stram likviditet på er ved å fylle på med mer penger, kutte kostnader eller øke inntektene. Problemet med mange bedrifter er at de ikke kan øke inntektene på så kort tid eller at de kan kutte kostnadene. Da står man igjen med et behov for mer penger. Du kan få inn mer penger ved å selge fakturaene dine. Dette gjøres ved at du inngår en såkalt faktoringavtale. Her selges fakturaene til banken. Du får pengene med en gang og banken venter til pengene kommer inn. Du får da et forskudd på 30-90 dager på pengene dine. Nokså fin ordning. Et annet alternativ er at eierne tar opp forbrukslån privat og spytter dette inn i selskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *