Lån og refinansier uten sikkerhet

Låne penger uten sikkerhet betyr ganske enkelt at du får penger av noen under lovnad om at du betaler tilbake pengene på et avtalt tidspunkt til en avtalt kostnad. Det er ikke noe krav at du skal betale tilbake hver måned eller i det hele tatt avtale noe som helst før du må. Dette betyr at du kan egentlig avtale som du vil. Når det kommer til helst spesifikke låneprodukter fungerer det ikke helt slik. Bankene er ganske satt i hva de vil og hvordan de vil at lånene skal betales tilbake og hvor mye som skal betales hver måned. Du har derfor ikke så mye som du kan si og du må oftere rette deg etter det som långiverne vil enn at du kan forhandle deg frem til så mye mer.

Hvor mye trengs?

Har du sett på et lån en stund kan det være greit å vite hvor mye penger du trenger. Skal du låne penger for å pusse opp hjemme kan du ikke låne 300000 kroner for så å pusse opp for 500000 kroner fordi du ikke visste hva som ville være sluttresultatet. Her er det viktig å vite at du må lage en plan først og regne på hvor mye hele oppussingen koster. Det kan koste mye eller det kan koste lite. Det kommer veldig an på deg og hva du trenger. Om det er slik at du ikke får dette til å stemme med lånetilbudet ditt så kan du godt droppe å ta opp lånet. Når du har et budsjett må du legge inn en prosent som viser hvor mye penger som beregnes for svinn. Mange legger inn 10% som svinn eller som et beløp for regnefeil. Låner du 300000 og legger inn 10% ender du med en margin på 30000 kroner som skal dekke inn regnefeil eller andre uforutsette problemer. 

Refinansier

Det er fint å ha gjeld men det er ofte slik at mange av oss tar opp gjeld på feil tidspunkt. Vi tar opp penger når vi trenger dem og ikke nødvendigvis når vi bør ta dem opp. Det er ofte slik at vi har bedre økonomi når vi blir eldre enn når vi blir yngre. Derfor vil vi også få bedre betingelser på lån når vi er eldre enn når vi er yngre. Har du tatt opp lån når du er 30 så kan det være smart å ta et par år og refinansiere, eller gjøre det med en gang. Det er ikke noe problem å gjøre dette så raskt som mulig. Her er det snakk om tempo og tap. Det betyr at du må få refinansiert så raskt som mulig og heldigvis finnes det gode lån på dagen. Når vi snakker om tap tenker vi mer på hver dag som går er mer penger på dyre lån. Ta opp et nytt lån og bruk disse pengene på å nedbetale det dyre lånet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *