Home
FORUM
Om Tettinntil
Om å bære!
Hva skal du velge?
Instruksjoner
Månedens Premie
Sysiden
Tøybleier
Galleri
Omtaler
Nettbutikker

med ett
blir det tungt
og jeg innser
at du har sovnet

knytingen

Tettinntil.no
Pilane 11
6065 Ulsteinvik

92428368

kontakt oss på epost

Medlemmer på forumet
08.08.2008
4561


 

 

 
 
  Up Oversikt Vask og oppbevaring Ullbehandling Nettbutikker


 

 

OPPBEVARING OG VASK AV ULLBUKSER

Ullbukser er spesielle med tanke på vask og oppbevaring, da de naturlig nok ikke kan behandles som PUL sperrelag. Følgende er noen gode råd fra tøybleierbrukere som har lang erfaring med bruk av tøybleier som sperrelag.


   

PLEIE AV ULLBUKSER:

Ved skift tar du av ullbuksa og henger denne opp til lufting. Ullbuksa kan brukes om og om igjen uten at du trenger å vaske den mellom hver gang. Lanolinen i ulla bryter ned urinstoffet og hindrer bakterievekst.  

Dersom ullbuksene begynner å lukte eller lekke bør de vaskes. Etter hvert som du blir kjent med ullbuksene vil du kunne kjenne på buksene hvorvidt den trenger ny lanolin.

   

VASK AV ULLBUKSER:

Ubehandlet ull krymper ved temperaturskifte og friksjon. Bruk derfor lunket vann, og pass på at alle skyllevann har samme temperatur.

Bland ørlite ullvaskemiddel i vannet. Bruk et ullvaskemiddel uten parfyme, da parfyme sliter på ullfibrene.

Legg ullbuksa oppi vannet og la vannet sive gjennom buksa, ikke vri eller skrubb. Noen opplever at ullbuksene til en viss grad tåler å bli gnikket og arbeidet med, men vær forsiktig mtp krymping.  

Det er mulig å vaske ullbuksene på ullprogrammet i vaskemaskinen. Men siden ullprogrammene på de ulike maskinene er ulike, kan det være at ullbuksene krymper i en maskin men ikke i en annen. Maskinvask av ullbuksene er derfor ikke anbefalt fra produsent, men mulig.

   

LANOLISERING:

Etter vask må bleiene settes inn med lanolin. Lanolin er det naturlige fettstoffet som gjør at bleiebuksene holder tett og ikke lukter. Lanolinen reagerer med urinen og omdanner denne til såpe og vanndamp. Ullbuksene kan derfor kjennes fuktige ut uten at det er noen lekkasje og uten at det er urin som kommer ut.  

Fyll varmt vann i en stamp, bøtte el. og tilsett lanolinen. Bruk lanolin beregnet på bleiebukser. Doseringen vil du finne på flasken. Legg buksen forsiktig opp i lanolinbadet.  

Rør gjerne i badet etter en liten stund. La buksen ligge i vann noen timer, gjerne over natta. Ta  buksa opp og skyll. Vri opp, eventuelt en kort sentrifugering i maskinen. Legg buksa flatt til tørk.

   

FLEKKFJERNING:

Tøybleieforhandlere har egne flekkfjerningsmidler for ull. Du kan også bruke ren oksegallesåpe eller sitronsåpe, disse er å få kjøpt i helsekostforretninger.

   

NOTE: Dersom du ønsker å lære mer om tøybleier, eller møte andre foreldre som har gjort samme bleievalgene som deg selv, så kan du søke om medlemskap i Tøybleieforumet på tettinntil. Her inne vil du møte rundt 1000 medlemmer som alle sammen bruker, eller har brukt tøybleier og som har mye god informasjon for både nybegynnere og erfarne tøybleiebrukere.


 
 

Hjem | Diskusjonsforum | Om tettinntil.no | Kontakt oss

 Copyright 2007 Tettinntil.no

 


Instruksjoner


Alt om tøybleier


Nettbutikker
Månedens Premie